Следвайте Гласове в Президентът се срещна с доставчика и производител на

...
Следвайте Гласове в Президентът се срещна с доставчика и производител на
Коментари Харесай

Румен Радев към Локхийд Мартин: Очаквам F-16 да бъдат доставени в срок

Следвайте " Гласове " в 
Президентът се срещна с доставчика и производител на поръчаните и заплатени от България F-16 Block 70. По време на срещата с представители на американската компания " Локхийд Мартин ", провела се на " Дондуков " 2, президентът настоя идтребителите да бъдат доставени в период. 

" Придобиването на отбранителна техника е значим стадий в процеса на рационализация на Въоръжените ни сили, само че с цел да бъде тя пълноценна, би трябвало да бъде съпроводено от индустриално съдействие и трансфер на технологии ", съобщи Радев пред представителите на профилираната в самолетостроенето компания.
Държавният глава изрази очакване почналото произвеждане и доставката на изтребителите F-16 да бъдат осъществени в период, с цел да може страната ни да съхранява и развива лични качества за защитата на въздушното ни пространство, оповестява Прессекретариатът на Румен Радев.
" България продължава да търси устойчиви решения, които да не позволен страната ни да загуби отбранителни качества, поради приключването на летателните запаси на изтребителите МиГ-29 и забавената доставка на към този момент закупените изтребители F-16 Block 70 ", подсети президентът.

Създаването на условия за ремонт и поддръжка на летателната техника в България, което ще усъвършенства влаганите от страната ни запаси за защита, както и опциите за развиване на нови отбранителни технологии у нас, също бяха измежду разискваните тематики в границите на срещата.
По време на диалога бе изразен ползата на страната ни за задълбочаване на партньорството с американската компания и в региона на безпилотните летателни апарати.
Възможността за обезпечаване на хеликоптери за образование на български водачи също бе измежду поставените въпроси.
Подкрепа в тази тенденция би съдействала за сполучливата реализация на плана за основаване на система за незабавна здравна помощ по въздуха (HEMS), иницииран от президентската институция и заложен в Плана за възобновяване и резистентност.
 
Източник: dnes.dir.bg
 
 
 
 
 
 
13 Дек 202242513 Дек 202266413 Дек 202213213 Дек 202237213 Дек 202211613 Дек 2022210КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Дек 2022215809 Дек 202253608 Дек 202278624 Sep 20223373
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР